Gelden Giro 777 na overstromingen volledig besteed of toegezegd

Neer in juli vorig jaar.  © Stefan Koopmans

De 11,8 miljoen euro die via Giro 777 is ingezameld voor de gedupeerden van de overstromingen in Limburg een jaar geleden is inmiddels in zijn geheel toegekend of gereserveerd voor getroffen particulieren en organisaties.

Redactie

Het Nationaal Rampenfonds, dat Giro 777 openstelde na de overstromingen, meldt dat ruim dertig aanvragen voor herstelprojecten van maatschappelijke organisaties grotendeels zijn afgehandeld.

Daarbij gaat het onder meer om een project van de Stichting Wigwam in Valkenburg voor het opknappen van een verwoeste locatie waar zorgvakanties en activiteiten worden aangeboden aan gezinnen met kinderen of jongeren met een beperking. Ook is geld beschikbaar gesteld voor het Zwembad Meerssen dat door de wateroverlast was vervuild en waar pompen moesten worden vervangen en het horecagebouw moest worden hersteld

Ook hebben de huishoudens die het zwaarst getroffen waren door de watersnood 2000 euro uitgekeerd gekregen uit het Nationaal Rampenfonds. In totaal ging het om 5,2 miljoen euro. Begin september ontving de eerste groep zwaar getroffenen het geld op de bankrekening.

Lees ook: Overstromingen: schrijnende gevallen, zwaarst gedupeerden en organisaties krijgen meer tijd van Rampenfonds

Het Nationaal Rampenfonds laat weten dat al het gedoneerde geld naar de gedupeerden gaat. „De zeer beperkte kosten voor enkele ingehuurde ondersteunende medewerkers zijn ten laste gekomen van het eigen vermogen van het Nationaal Rampenfonds en niet ten koste gegaan van de voor deze ramp gedoneerde gelden”, aldus het fonds.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws