Zeer divers programma tijdens Glanamundo Wereldfestival op de Markt in Geleen

Entoto. © Robert van Spanje

Geleen
Silke van Deelen

Na twee uitgestelde edities vindt zaterdag 23 juli de vierde editie plaats van het Glanamundo Wereldfestival op de Markt in Geleen. Als hoofdacts heeft het festival dit jaar de Spaanse feestband Muyayo Rif en de Rootsriders vastgelegd.

Naast Muyayo Rif (latin/ska/punk) en de Rootsriders (Tribute to Bob Marley) treden ook de bands Entoto (Ethiopische 60’s & 70’s funk), de Gentse band Congazz (salsa/latin) en de uit Curaçao afkomstige Rasta Farley (reggae) op. Als dj’s zijn Remco Gaiteros, ZEFF en Guillaume Colson gecontracteerd.

Een plein vol foodtrucks laat bezoekers van het Glanamundo Wereldfestival kennismaken met gerechten uit diverse uithoeken van de hele wereld. Denk daarbij aan traditionele gerechten uit onder andere Indonesië, Suriname, het Midden-Oosten, Europa en Amerika. Speciaal voor de kinderen staan er enkele springkussens en kindgerelateerde foodtrucks.

Daarnaast vindt er een wereldmarkt plaats en zijn er de gehele dag diverse straatartiesten aanwezig. Het evenement duurt van 12.00 tot 01.00 uur en is gratis te bezoeken.

Kijk voor de meest actuele informatie op www.facebook.com/GlanamundoWereldfestival.

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten