Interim-bestuurder Nico de Vrede moet rust brengen bij Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken

De middelbare scholen in Venlo krijgen een interim-bestuurder, die Roy Palmen opvolgt. © Jurgen Mols

Venlo -

Nico de Vrede komt als interim-bestuurder naar Venlo om orde op zaken te stellen binnen de Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO). Bestuurder Roy Palmen liet vorige week weten op te stappen.

Carola de Boer

Nico de Vrede begint deze week al met de eerste gesprekken. De interimmer heeft een lange staat van dienst als het om klussen in het onderwijs gaat. Hij is geen onbekende in Limburg. In oktober 2018 kwam hij naar Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) nadat daar grote problemen op het vmbo Maastricht aan het licht waren gekomen. Samen met interim-bestuurder Jan Rijkers moest hij puinruimen na het opstappen van bestuurder André Postema. In Venlo gaat De Vrede in eerste instantie zes maanden aan de slag om de organisatiestructuur en -cultuur tegen het licht te houden. Hij onderzoekt ook de communicatie en rol van de directeuren en medezeggenschapsraden en stelt verbeterplannen voor. Palmen stapte op nadat de directeuren en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad een motie van wantrouwen tegen hem hadden ingediend vanwege het gebrek aan goede communicatie, transparantie en vertrouwen.

Lees ook: Analyse: Met het vertrek van onderwijsbestuurder Roy Palmen zijn de problemen van de middelbare scholen in Venlo nog niet opgelost

Meest gelezen

Gemeenteberichten