Actievoerende boeren op slotdag Vierdaagse naar Middelaar

De Vierdaagseroute bij Middelaar loopt over deze weg. © StreetView

Actievoerende boeren hebben plannen om vrijdag op de slotdag van de Vierdaagse aanwezig te zijn in Middelaar. Dat zegt Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force.

RedactieBron: ANP

Middelaar ligt vlakbij de route van de Vierdaagse. De lopers gaan daar vanaf Cuijk via een tijdelijke pontonbrug de Maas over. Dan lopen ze door Middelaars agrarisch gebied naar Mook.

Volgens Van den Oever is het de bedoeling dat het boerenprotest plaatsvindt in een wei, op eigen terrein van een boer die daar toestemming voor heeft gegeven. „We kunnen de trekkers daar allemaal parkeren”, zegt hij. Hij roept deelnemers op om voor 5.00 uur aanwezig te zijn, omdat daarna de wegen worden afgesloten.

Gemeente

Het is niet duidelijk wat de gemeente Mook en Middelaar vindt van het voornemen van de boerenactivisten. De gemeente was nog niet bereikbaar voor inhoudelijk commentaar.

Lees ook: Nijmegen akkoord met klein boerenprotest bij intocht Vierdaagse

Eerder werd besloten dat de activisten ook aanwezig mogen zijn bij de finish in Nijmegen, met vijftig personen en één tractor.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Mook en Middelaar

Gemeenteberichten