Snackkar per ongeluk op demonstratieplek boeren in Nijmegen, tractor wijkt uit naar Middelaar

Demonstrerende boeren komen bijeen in Middelaar. © ANP / ANP

Middelaar -

De eigenaar van een snackkar heeft zijn wagen vrijdagmorgen vroeg per ongeluk geparkeerd op de plek die de gemeente Nijmegen had aangewezen voor demonstrerende boeren langs de route van de intocht van de Vierdaagse.

Redactie

De ondernemer staat elk jaar met zijn kar op die plek, maar kreeg ditmaal meteen van de politie te horen dat hij naar een andere plek moest verkassen. Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) besloot echter naar een andere locatie te vertrekken, aldus de gemeente Nijmegen.

Demonstrerende boeren dwongen via de rechter af dat zij ondanks een noodverordening van de gemeente Nijmegen met vijftig demonstranten en één trekker aan de route van de intocht mochten staan. Toen zij vrijdagmorgen met een trekker arriveerden was hun plaats dus ingenomen. FDF-voorman Mark van den Oever zei vrijdagmorgen dat de gemeente zich niet aan de afspraken had gehouden. Nijmegen bestrijdt dat. „Het terrein is vrijgemaakt en dat is ook aan FDF meegedeeld. FDF gaf aan niet meer naar Nijmegen te willen komen”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is verbaasd dat FDF alsnog geen gebruik wilde maken van de locatie voor hun demonstratie, zegt hij. „Gezien alle gesprekken en de rechtszitting die hieraan vooraf zijn gegaan.”

Lees ook: Actievoerende boeren op slotdag Vierdaagse naar Middelaar

Vijftig boeren

De actievoerende boeren staan nu in een weiland van een veehouder langs de Vierdaagseroute in Middelaar. Ze delen kaas en zuivel uit aan passerende wandelaars. Boeren hebben tijdens alle loopdagen van de Vierdaagse op diverse plekken langs de route kaas en andere versnaperingen aangeboden aan wandelaars. Ook stonden her en der trekkers met actievlaggen in de berm of in weilanden langs het parcours geparkeerd. Dat is overal zonder problemen verlopen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten