Drie bijzondere huwelijken in Kerkrade; ‘Al gauw werden ze verliefd en besloten om samen door het leven te gaan...’

Echtpaar Fischer-Horbach. © Peter Trompetter

Kerkrade -

Drie bijzondere huwelijken de voorbije weken in Kerkrade: een keer briljant en twee keer diamant.

Peter Trompetter

Wethouder John Roland ging langs bij zowel meneer en mevrouw Fischer-Horbach (65 jaar getrouwd) als bij het echtpaar Kreutzer-Grefen (60 jaar huwelijk). Wethouder Alexander Geers was te gast bij meneer en mevrouw Penders-Boerdijk (60 jaar getrouwd).

Sybil (87) en Albert (88) Fischer-Horbach ontmoetten elkaar in de voormalige danszaal van café Huynen in de Einderstraat in Kerkrade. Omdat Sybil vond dat Albert goed kon dansen maakte ze een vervolgafspraak. Al gauw werden ze verliefd en besloten om samen door het leven te gaan. Uiteindelijk werd op 25 juli 1957 getrouwd. In 1959 werd dochter Aggie geboren en in 1965 was het gezin compleet met dochter Karin. Het echtpaar heeft vier kleinkinderen en een achterkleinkind. Albert heeft jarenlang gewerkt als regiomanager bij Wonen Limburg. Sybil was zelfstandig coupeuse. Beiden zijn regelmatig in de sportschool te vinden en wandelen graag.

Echtpaar Kreutzer-Grefen samen met wethouder John Roland. © Peter Trompetter

Overwinteren

Elly Grefen en Klaus Kreutzer, 79 respectievelijk 84 jaar oud, leerden elkaar in 1960 kennen in de kantine van hun voormalige werkgever Lindt, waar beiden tot hun pensionering hebben gewerkt. Het klikte meteen tussen de twee. In 1962 besloten Elly en Klaus om te gaan trouwen. Aanvankelijk woonden ze in Strass, de geboorteplaats van Klaus. In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw betrokken ze een eigen woning in Haanrade. In 1967 werd hun zoon Guido geboren. Ze zijn grootouders van een kleinkind. Allebei houden ze van de voetbalsport. Nog steeds rijdt Klaus samen met Elly 2200 km met de auto naar Andalusië in Spanje om daar vier maanden te overwinteren.

Echtpaar Penders-Boerdijk samen met wethouder Alexander Geers.  © Peter Trompetter

Marechaussee

Corrie (79) en Hub (81) Penders-Boerdijk raakten in hun lagere school periode bevriend met elkaar. In 1957 sloeg de liefdesvonk over. In de verkeringsjaren spraken Hub en Corrie af bij de voormalige danszaal Pelzer aan de Hoofdstraat in Eygelshoven. Als ze zakgeld overhielden gingen ze naar de bioscoop.

De eerste werkgever van Hub was de Koninklijke Marechaussee. In 1962 werd besloten om voor de wet te trouwen. Een jaar later stonden ze voor het altaar in de kerk van Eygelshoven. Ze betrokken een woning in de wijk Op de Bossen. Inmiddels had Hub de Marechaussee vaarwel gezegd en was aan de slag gegaan als bouwtimmerman bij aannemer Laudy. In 1964 werd zoon Wiel geboren. In 1966 en 1967 zagen de dochters Irma en Ineke het levenslicht. Het diamanten echtpaar heeft zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

In de vrije tijd en vakanties- voeren Hub en Corrie met hun eigen woonboot op een meer in Friesland. Wandelen deden en doen ze nog steeds graag. Zo zijn ze regelmatig te vinden in de omgeving van Eygelshoven. Ook bezoeken ze frequent de ontmoetingsruimte van hun seniorencomplex.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten