Dier van de week: Rottweiler Mulan is een lieve en speelse hond, die wel enige begeleiding nodig heeft

Mulan. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat Mulan die al een half jaar op een nieuw thuis wacht.

Redactie

Wie is Mulan en waarom zit zij in het asiel?

„Mulan is een Rottweilerdame van drie jaar. Ze is naar de opvang gebracht omdat haar baasjes haar niet meer de aandacht en begeleiding konden geven die ze nodig had. Mulan is een lieve, aanhankelijk en speelse hond. Ze is vriendelijk en sociaal naar mensen en kan het hier in de opvang ook goed vinden met de meeste andere honden.”

Wat kun je over haar vertellen?

„Ze kent de basiscommando’s en luistert meestal redelijk goed. Ze is gek op spelen op de speelweide en vindt het apporteren van balletjes of andere speeltjes erg leuk. Mulan speelt graag met andere honden op het speelveld en kan ook met andere honden samen wandelen. Ze heeft een voorkeur voor reutjes en zou mogelijk geplaatst kunnen worden bij mensen die een sociale reu in huis hebben.”

Waar moet haar nieuwe baas op letten?

„Een aandachtspunt voor Mulans toekomstige eigenaar is dat ze het soms lastig vindt om bijvoorbeeld speeltjes af te geven. Ook kan ze haar riem vastpakken en weigeren los te laten. We trainen hard met haar onder begeleiding van een gedragstherapeut om dit makkelijker voor haar te maken maar om deze redenen plaatsen we haar niet bij mensen met kinderen. Ook na plaatsing bij een nieuwe baas zal Mulan nog gezien worden door de gedragstherapeut om raad en advies te geven.”

Kun jij Mulan eindelijk een thuis bieden? Mail dan naar limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten