Hoger beroep tegen uitspraak in zaak-Laura Schreurs

Hugo Q. tijdens een behandeling van een rechtszaak tegen hem. Q. is veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs voor het doodsteken van Laura Schreurs uit Blerick. © Nicole van den Hout

Roermond/Blerick -

Hugo Q., de man die door de rechtbank in Roermond is veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs voor het doodsteken van Laura Schreurs uit Blerick, gaat in hoger beroep.

onze verslaggever

Dat meldt 1Limburg. Zijn advocaat vindt de opgelegde gevangenisstraf te hoog. Volgens de rechtbank bracht zijn cliënt het slachtoffer met voorbedachten rade om het leven door haar met een mes meerdere malen in de hals te steken. Dat gebeurde op 8 december 2020. De rechter repte van een ‘doelgerichte actie’.

Verleden

De 40-jarige Portugees kent een turbulent verleden. In 2005 sneed hij in Engeland de keel van zijn zwangere vriendin Hayley Richards (23) door. Hij kreeg toen een levenslange gevangenisstraf opgelegd, maar werd in 2014 uitgeleverd aan zijn geboorteland en kwam daar vervroegd op vrije voeten. Daarna sloeg hij opnieuw toe. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum achten Q. verminderd toerekeningsvatbaar door een persoonlijkheidsstoornis.

Lees ook: Moordenaar van Laura Schreurs veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs

Meest gelezen

Venlo
  1. De artikels worden geladen...

Gemeenteberichten