Nederlands jongetje (5) zwaargewond na aanrijding in Italië

Het kind is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het kind is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. © ANSA/De Telegraaf

Een Nederlands jongetje (5) is dinsdag aangereden op een parkeerplaats in de buurt van het Comomeer in Italië. Het kind is zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht en verkeert momenteel in kritieke toestand.

Redactie

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op een parkeerplaats van de voormalige rechtbank van Menaggio, dichtbij het Comomeer. Het jochie was met zijn ouders op vakantie en liep op de parkeerplaats. Plotseling kwam er een auto aanrijden, die naar verluidt een bijzondere manoeuvre uitvoerde. Het kind werd door de wagen geraakt.

De parkeerplaats waar het ongeluk plaatsvond. 

De parkeerplaats waar het ongeluk plaatsvond. © De Telegraaf

De hulpdiensten rukten uit maar al snel werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het jongetje was toen wel bij bewustzijn. Hij bleek op dat moment ook ernstige verwondingen aan zijn buik te hebben.

Het kind is naar een ziekenhuis in Bergamo gebracht en wordt aan zijn verwondingen behandeld. Zijn toestand is momenteel ernstig, voornamelijk vanwege het hoofdletsel.

De lokale politie onderzoekt het incident, ook is de automobilist meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws