Vijf minderjarigen gearresteerd voor reeks gewapende overvallen op snackbars in Kerkrade

Overval op horecazaak aan de Ursulastraat. 

Overval op horecazaak aan de Ursulastraat. © Track’88

Kerkrade -

De politie heeft vijf minderjarigen gearresteerd voor een reeks gewapende overvallen op snackbars in Kerkrade.

Redactie

In juni en juli vonden drie overvallen plaats op cafetaria's in Kerkrade. Bij deze overvallen werd gedreigd met steek- en vuurwapens en in een enkel geval ook geld buit gemaakt. Vijf minderjarige verdachten zijn de afgelopen tijd aangehouden. „Vanwege de minderjarigheid geven wij verder geen informatie over de verdachten. Er wordt nog onderzocht of er verband bestaat tussen de verschillende onderzoeken”, aldus een politiewoordvoerder.

Reeks overvallen

Woensdag 15 juni werd de eigenaar van een frituur aan de Ursulastraat overvallen onder bedreiging van een vuurwapen. Twee verdachten vluchtten vervolgens op een scooter. Een verdachte is opgepakt. Hij zit nog vast.

Lees ook: Jongemannen plegen overval op horecazaak in Kerkrade

Drie weken later, op maandag 4 juli, werd een frituur aan de Lindenlaan in Kerkrade overvallen. Twee verdachten overvielen de frituur met messen en vroegen naar geld. De verdachten namen het geld mee en vluchtten vervolgens te voet. Twee verdachten zijn aangehouden. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Gewapende overval bij frituur in Kerkrade

De laatste overval in deze reeks, op een frituur aan de Pastoor van der Heijdenlaan in Kerkrade, vond plaats op zondag 17 juli. Twee omstanders renden nog achter de daders aan, maar konden deze niet meer tegenhouden. Ook in dit onderzoek zijn twee verdachten gearresteerd. Een verdachte is geschorst, de ander zit nog vast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten