Wietplantage opgerold in Eygelshoven: vijf personen opgepakt

 © Politie Basisteam Kerkrade

Eygelshoven -

De politie heeft donderdag vijf personen aangehouden, omdat er een auto is gecontroleerd die een spoor achterliet naar een wietplantage in Eygelshoven.

Redactie

De auto - die is gecontroleerd op de Bart van Slobbestraat - rook volgens de agenten sterk naar hennep. Het bleek dat er 2500 hennepstekken in het voertuig lagen. De bestuurder van het voertuig is direct aangehouden.

De agenten hadden opgemerkt dat het voertuig uit de richting van een naastgelegen bedrijfspand kwam aangereden. Daarop is besloten dat er een onderzoek is ingesteld bij dat gebouw.

Verborgen kwekerij

Het bleek dat er een verborgen ruimte in het pand zit, waar een werkende hennepkwekerij is aangetroffen. Op de locatie zijn nog vier personen aangehouden en er zijn in totaal 1300 hennepplanten en 13.500 hennepstekken aangetroffen.

De plantage is inmiddels ontmanteld door de politie en de planten zijn vernietigd. Er werd tevens diefstal van water en stroom geconstateerd.

Tweede plantage

Dit is de tweede wietplantage die de politie oprolt in twee dagen tijd in de gemeente Kerkrade.

Lees ook: Wietplantage opgerold in een woning in Kerkrade

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten