VVV schiet bij competitiestart uit de startblokken en verslaat Almere City met ruime cijfers

Aanvoerder Sven Braken van VVV benut een strafschop. 

Aanvoerder Sven Braken van VVV benut een strafschop. © Laurens Eggen

VVV is onder de nieuwe trainer Rick Kruys uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Venlonaren waren in eigen huis tegen Almere City heer en meester. Met afgemeten cijfers werden de eerste drie punten van het seizoen binnen gehaald: 3-0.

Jack Martens

VVV maakte vanaf de eerste minuut een frisse en vooral gretige indruk. Als Almere de bal had, dan was het deze binnen enkele seconden alweer kwijt door vroegtijdig afjagen van de Venlonaren. Het elftal van Kruys stelde daar op momenten heel aardig combinatievoetbal tegenover wat al snelde leidde tot de eerste kans.

De 1-0 viel kort daarna. Een corner van VVV kwam halverwege de helft bij Simon Janssen terecht. De linksback mikte met uiterste precies de bal in de zestien op het hoofd van Rick Ketting. De debutant legde op zijn beurt panklaar af op Kees de Boer die eenvoudig binnen kon schieten: 1-0.

VVV bleef daarna het betere van het spel houden. Almere kwam er niet aan te pas en tot overmaat van ramp viel aanvoerder Danny Post na 18 minuten ook nog geblesseerd uit. Ook met vervanger Marcelencio Esajes binnen de lijnen kwamen de bezoekers amper in het stuk voor.

Strafschop

Na een half uur voetbal een uiterst discutabel moment. Een van de spaarzame aanvallen van Almere City leek achter doelman Lukas Zima binnen te rollen. Zo’n beetje het hele stadion zag hoe de bal over lijn ging, behalve scheidsrechter Laurens Gerrets. Terwijl een aantal spelers van Almere zich nog beklaagde bij de arbiter ging VVV in de tegenaanval. Sven Braken kwam alleen tegenover Nordin Bakker te staan, maar omdat hij de bal iets te ver voor zich uit speelde zocht hij het contact met de doelman. Gerrets trapte in de slimmigheid van de Maastrichtenaar en gaf een strafschop. Het was Braken zelf die achter de bal ging staan en vastberaden binnen kogelde.

Na rust een heel ander Almere. VVV liet zich ver terugdringen en kwam er nog maar amper uit. Toch lukte het de bezoekers nauwelijks om enig gevaar te stichten. Na twintig vond VVV het welletjes en besloot de thuisploeg weer het heft in handen te nemen. De 3-0 liet niet lang op zich wachten. Nick Venema stuurde de net ingevallen Yahcuroo Roemer op avontuur die de bal via de kluts in het doel van Bakker wist te werken en daarmee Almere definitief over de knie legde.

Lees ook:VVV-trainer Rick Kruys houdt iedere ochtend zo lang mogelijk zijn adem in: ‘Helpt mij om innerlijke rust te creëren’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws