Oproep politie Peel en Maas: ‘Huisnummer moet goed zichtbaar en leesbaar zijn’

 © Politie Peel en Maas.

Panningen

De politie van de gemeente Peel en Maas roept inwoners op om hun huisnummer goed zichtbaar en leesbaar te tonen. In geval van nood kan dit namelijk van levensbelang zijn.

,,Recentelijk werden wij in een periode van ruim een week tot twee maal toe naar een spoedmelding gestuurd in dezelfde straat. Doordat enkele gebouwen in deze straat niet voorzien zijn van duidelijk zichtbare huisnummers, ontstond er tot twee maal toe onnodige vertraging voor de hulpdiensten. In een van de gevallen ging het zelfs om een direct levensbedreigende situatie. In afwachting van door de pandeigenaar ondernomen actie hebben wij de huisnummers met (tijdelijk) spuitkrijt aangebracht op het wegdek. Zo kunnen de politie, brandweer en ambulance het pand in geval van nood hopelijk toch snel vinden’’, schrijft de politie op haar Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Peel en Maas

Gemeenteberichten