Marianne Vos slaat na diskwalificatie terug met sprintzege in Denemarken

Marianne Vos op archiefbeeld. © Proshots

Marianne Vos heeft de eerste etappe van de Ronde van Scandinavië op haar naam geschreven. De 35-jarige wielrenster van Jumbo-Visma was de beste in de massasprint na een rit van 145,6 kilometer van Kopenhagen naar Helsingør in Denemarken. Ze bleef de Amerikaanse Megan Jastrab en de Belgische Shari Bossuyt.

Redactie

Vos won zondag de Postnord Vårgårda WestSweden, een eendagskoers, maar raakte haar overwinning kwijt, omdat ze onderweg even een verboden positie op de fiets had ingenomen.

De Ronde van Scandinavië is de voortzetting van de Ronde van Noorwegen, die sinds 2014 werd gehouden. Annemiek van Vleuten won daarvan de laatste editie vorig jaar.

Marianne Vos won de edities van 2017, 2018 en 2019. In 2020 ging de etappekoers niet door vanwege de coronapandemie. De rittenkoers telt nu zes etappes, een in Denemarken, een in Zweden en vier in Noorwegen. De Ronde van Scandinavië duurt tot en met zaterdag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws