Nationaal Hitteplan actief voor alle provincies

 © ANP / ANP

Vanaf woensdag geldt in heel Nederland het Nationaal Hitteplan.

RedactieBron: ANP

Met het plan waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM organisaties, professionals en mensen in de zorg voor de aanhoudende hitte, zodat zij passende maatregelen kunnen nemen.

Vooral 75-plussers vormen een kwetsbare groep bij hoge temperaturen. Op hogere leeftijd verslechtert de prikkel om te drinken en dus lopen ouderen meer risico om uit te drogen. Maar ook mensen in goede gezondheid kunnen last krijgen van oververhitting of hitte-uitputting, waarschuwt het RIVM.

Paraplu

Rijkswaterstaat stelt het hitteprotocol in voor een groot deel van het land. Gestrande voertuigen worden direct van het hete asfalt gehaald. Weggebruikers worden opgeroepen een flesje water en een paraplu mee te nemen. De paraplu kan bescherming bieden tegen de zon in het geval van pech.

De komende dagen blijft het naar verwachting erg warm en de kans op een hittegolf is groot. Het Hitteplan blijft waarschijnlijk tot na het weekend actief.

Lees ook: Hitte zorgt voor meer agressie, geweld en verkeersslachtoffers: waarom zijn de lontjes korter bij heet weer?

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws