Presentatie over grootschalige energieopslag via de CESAR technologie in Weert

Kees van Nimwegen en Gonnie van der Vorst van het Brabantse bedrijf Nice Developments.  

Weert
Silke van Deelen

Kees van Nimwegen en Gonnie van der Vorst van het Brabantse bedrijf Nice Developments houden op 23 augustus in Weert een presentatie over de bouw en ontwikkeling van de CESAR warmte-accu.

CESAR is de afkorting voor Centralized Electricity Storage and Recovery. De CESAR technologie biedt de mogelijkheid van seizoensoverschrijdende opslag van duurzame energie in steen. De duurzame energie uit zonnepanelen of windmolens wordt zomers opgeslagen. Om vervolgens in de vorm van warmte in de winter te worden gebruikt voor de verwarming van bijvoorbeeld de woning. Kees van Nimwegen is de uitvinder van deze warmte-accu technologie, waarmee grootschalige opslag van duurzaam opgewekte energie mogelijk is. Deze energieopslag is nodig om de mismatch tussen aanbod van en behoefte aan duurzame energie tegen te gaan en de samenleving te verduurzamen.

De presentatie vindt plaats om 19.30 uur op uitnodiging van het Kennisplatform van WeertEnergie. Opgeven kan via www.weertenergie.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Weert

Gemeenteberichten