Bellende man in onderzoek dood Xavier Durlinger meldt zich

 © Orange Media

Sittard -

In het onderzoek naar de dood van de 19-jarige Xavier Durlinger uit Sittard heeft zich woensdag een man gemeld, naar wie de politie op zoek was. Durlinger werd op 12 mei als vermist opgegeven en op 19 mei dood gevonden op De Kollenberg in Sittard.

Redactie

Hij was door een misdrijf om het leven gekomen. Woensdag verspreidde de politie een video waarop een bellende man in de Putstraat in Sittard te zien is. De politie vroeg mensen die de man kennen te laten weten wie hij is of waar hij woont. Na korte tijd meldde de man zichzelf, maakte de politie bekend.

De politie heeft de video in verband met de privacy van de man weer verwijderd. Een woordvoerder van de politie wilde woensdag niet zeggen of de man als getuige of verdachte beschouwd wordt.

Lees ook: Politie toont nieuwe beelden van onbekende man in moordzaak Xavier Durlinger

In deze zaak werd eerder een 19-jarige verdachte opgepakt, maar de raadkamer van de rechtbank in Maastricht stelde deze verdachte op 16 juni op vrije voeten. Volgens de raadkamer waren er geen zwaarwegende redenen om de man langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie verdacht de ook uit Sittard afkomstige jongeman van moord danwel doodslag. Het is niet bekend of de man nog als verdachte geldt. Hij zou een hoogopgelopen conflict hebben gehad met Xavier Durlinger, zoon van de eigenaar van een groot schoenenbedrijf.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten