Real Madrid klopt Eintracht Frankfurt en is met vijfde Europese Supercup recordhouder

Karim Benzema, opnieuw in de hoofdrol bij Real. © epa

Helsinki -

De overvolle prijzenkast van Real Madrid is weer een trofee rijker. De laatste winnaar van de Champions League was woensdag in de wedstrijd om de Europese Supercup te sterk voor Eintracht Frankfurt (2-0). David Alaba en Karim Benzema scoorden tegen de houder van de Europa League in het Olympiastadion van Helsinki.

Real won de Europese Supercup alweer voor de vijfde keer. Daarmee is de Koninklijke mederecordhouder. Ook FC Barcelona en AC Milan wonnen de Europese Supercup vijf keer.

Trainer Carlo Ancelotti koos voor de elf spelers die op 28 mei de basis legden voor de zege op Liverpool (1-0) in de finale van de Champions League. Bij Eintracht Franfurt ontbrak sterspeler Filip Kostic, die zeer waarschijnlijk zijn loopbaan voortzet bij Juventus. Mario Götze, afgelopen seizoen nog actief voor PSV, mocht na een klein uur invallen bij zijn nieuwe Duitse club.

Mario Götze kijkt toe hoe Karim Benzema juichend wegrent. © ANP / AFP

De eerste kans was voor Eintracht Frankfurt. Maar doelman Thibaut Courtois, vorig seizoen geweldig in vorm, keerde de inzet van Daichi Kamada. Vervolgens werd Real sterker en sterker. Vinícius Júnior miste twee kansen op de openingstreffer voordat David Alaba in de 37ste minuut wel scoorde. Real domineerde ook de tweede helft. Op basis van de vele kansen was het een klein wonder dat alleen Benzema scoorde.

Tijdens de wedstrijd werd voor het eerst geëxperimenteerd met een semiautomatisch buitenspelsysteem, dat binnenkort ook in de Champions League en op het WK in Qatar wordt gebruikt. Met een sensor in de bal en speciale camera’s die heel nauwkeurig bepalen waar de spelers zich bevinden, kan precies worden vastgesteld of er wel of geen sprake is van buitenspel. Het systeem geeft een seintje als een speler in buitenspelpositie de bal ontvangt. Voordat de videoarbiters de scheidsrechter op het veld informeren, checken ze op basis van de beelden en de gegevens of het klopt. Op het eerste gezicht werkte het nieuwe systeem goed.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws