Bibliotheek Maas en Peel heeft een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

 © ANP / David Rozing

Reuver / Meijel
Silke van Deelen

Mensen met vragen over de digitale overheid, kunnen hiervoor terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek Maas en Peel.

Dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker via internet. Het gaat dan bijvoorbeeld om de (digitale) Berichtenbox van MijnOverheid.nl, en zaken zoals huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget, belasting, pensioen en uitkering. Echter een grote groep mensen heeft hier hulp bij nodig door het ontbreken van vaardigheden en kennis over internet.

Het Informatiepunt sluit aan bij de maatschappelijke functie van de bibliotheek, die ambieert dat iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en zijn weg kan vinden in de informatiemaatschappij.

In Baarlo, Kessel, Maasbree en Panningen kunnen de vragen gesteld worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek. In Reuver is een inloopspreekuur op maandag van 18.30 tot 19.30 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. In Meijel is een inloopspreekuur op maandag van 14.00 tot 15.00 uur en (vanaf 12 september) de eerste dinsdag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Peel en Maas

Gemeenteberichten