Spoorwegovergang tussen Reuver en Offenbeek voor tweede keer in half jaar tijd dicht vanwege storing

Door een storing bleven de hefbomen van de spoorwegovergang omlaag. © De Limburger

Reuver/Offenbeek -

De spoorwegovergang in Reuver, die het centrum met Offenbeek verbindt, was donderdag tijdelijk gesloten vanwege een storing.

Simon Doesborgh

De overgang ligt op de Broeklaan, naast het treinstation van Reuver. Volgens spoorbeheerder ProRail ontstond door de hitte een storing in het relaishuis, een gebouwtje waarin alle aansluitingen en elektronische zaken worden geregeld. Daardoor bleven de hefbomen omlaag. ProRail wist het probleem uiteindelijk in de middag op te lossen.

Oplossing

ProRail zegt aan een oplossing te werken om eventuele storingen door hitte in de toekomst te voorkomen. „We gaan de aannemer vragen om het relaishuis te koelen, waardoor zulke problemen zich in de toekomst hopelijk niet meer voordoen”, aldus een woordvoerder.

Het is de tweede keer in een half jaar tijd dat de spoorwegovergang gesloten is door een storing. De gemeente Beesel zegt bij ProRail een melding te maken. „We hopen uiteraard dat het in de toekomst niet meer gebeurt, want de overgang vormt een belangrijke verbinding tussen Reuver en Offenbeek”, zegt een woordvoerder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Beesel

Gemeenteberichten