Springruiters op medaillekoers op WK; Van der Vleuten individueel op zevende plek, Thijssen 35ste

Maikel van der Vleuten. © ANP / ANP

herning -

Na een moeizame opening van het WK in Herning hebben de Nederlandse springruiters zich donderdag gerevancheerd bij het eerste deel van onderdeel twee.

Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling bleven foutloos, terwijl Harrie Smolders en Sanne Thijssen (Sevenum) allebei één balk raakten. Voor Van der Vleuten was het zijn tweede nulronde, nadat hij zich woensdag op het jachtparcours ook al van zijn beste kant liet zien.

De formatie van bondscoach Jos Lansink staat op een voorlopige vierde plaats in het landenklassement. Vrijdag wacht de slotmanche van de landenwedstrijd, waarbij de prijzen worden verdeeld. Het voornaamste doel van het Oranje-team is dit keer om in de top-5 te eindigen, zodat het een ticket bemachtigt voor de Olympische Spelen van Parijs (2024). Maar de kans op een medaille is ook nog steeds reëel. Goud wordt wel lastig, omdat koploper Zweden in bloedvorm verkeert en nauwelijks fouten maakt.

Lees ook: Amazone Sanne Thijssen krijgt rust in een paard - ook de ‘streber’ waarmee ze het WK rijdt

Zondag wordt de individuele finale afgewerkt. Van der Vleuten bezet in dat klassement met 1,96 strafpunten de zevende plek en hoopt - net zoals vorig jaar zomer bij de Olympische Spelen in Tokio (brons) – een medaille in de wacht te slepen.

Met een 35ste plek (7,83 strafpunten) moet Thijssen flink aan de bak om de finale te halen. Daarvoor plaatst de top-25 van vrijdag zich.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws