Meerdere gewonden bij terroristische aanslag in Jeruzalem, verdachte opgepakt

 © ANP/AFP

Jeruzalem -

In de Oude Stad in Jeruzalem zijn minstens acht gewonden gevallen bij een schietpartij op een bus. De Israëlische politie heeft een verdachte opgepakt.

Twee mensen zijn er ernstig aan toe, zeggen de nooddiensten, die over een ‘terroristische aanslag’ spreken.

De buschauffeur zegt dat hij stopte bij de halte voor het Graf van Koning David met een bus vol passagiers. „Op dat moment begon het schieten. Ik zag buiten twee mensen vallen en binnen twee mensen bloeden. Iedereen was in paniek”, zei hij tegen verslaggevers ter plaatse.

Het is de laatste maanden onrustig in de regio. In Israël vielen sinds maart negentien doden bij aanvallen. Meer dan vijftig Palestijnen werden de afgelopen maanden gedood bij Israëlische operaties in de Westelijke Jordaanoever. Vorige week bestookte Israël en de Islamitische Jihad elkaar met raketten van en naar Gaza. Daarbij vielen minstens 49 Palestijnse doden. Het geweld hield zondag op, toen een wapenstilstand werd bemiddeld door Egypte.

De Israëlische politie heeft een verdachte opgepakt voor het schieten op een bus in de Oude Stad in Jeruzalem.

De verdachte sloeg aanvankelijk op de vlucht, waarop de veiligheidsdiensten een klopjacht begonnen, maar meldde zich uren later op een politiebureau. De politie zegt dat de „terrorist” nu in handen van de autoriteiten is. Het gaat volgens Israëlische media om een 27-jarige Palestijn.

Zwangere vrouw

Onder de slachtoffers zijn volgens Israëlische media vier Amerikanen en een zwangere vrouw. De vrouw moest vanwege ernstige verwondingen een keizersnede ondergaan. De toestand van de baby is ernstig maar stabiel.

Premier Yair Lapid heeft laten weten mee te leven met de slachtoffers. Daarnaast waarschuwt hij voor de gevolgen van dergelijke aanvallen: „Mensen die ons kwaad willen doen, moeten weten dat ze een prijs zullen betalen voor elk kwaad dat onze burgers wordt aangedaan.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws