Code geel in Limburg vanwege onweersbuien met hagel en windstoten

 © Mitchell Giebels

Maastricht -

In Limburg is maandagmiddag code geel van kracht.

Redactie

Het KNMI waarschuwt voor enkele regen- en onweersbuien die lokaal gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten tot 60 kilometer per uur.

Hier kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder van ondervinden. „Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen en volg weerberichten en waarschuwingen”, adviseert het weerinstituut. Maandagavond lossen de buien weer op.

Het verwachte onweer zal de heersende droogte nauwelijks verhelpen. Op een droge bodem zakt de neerslag niet makkelijk weg, waardoor die vooral in de sloot en het riool belandt.

Aanhoudende hitte

Naast de waarschuwing voor onweersbuien, geldt tot woensdag ook nog code geel in Limburg vanwege de aanhoudende hitte. Maandag overdag wordt het volgens het KNMI met maxima van 25 tot 30 graden Celsius minder warm dan de afgelopen dagen, maar voelt het door de hogere luchtvochtigheid wel benauwd aan.

Dinsdag wordt het weer warmer dan maandag. Voor de aanhoudende hitte is het Nationaal Hitteplan van het RIVM actief. Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen gezondheidsklachten krijgen door een langere periode van hitte. Vanaf woensdag dalen de temperaturen, waarmee ook een einde zal komen aan de hittegolf.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Meest gelezen

Gemeenteberichten