FIFA wijst verzoek KNVB af, transferdeadline blijft 31 augustus

Burak Yilmaz werd al vroeg in deze transferperiode gehaald door Fortuna Sittard. © Ermindo Armino

De transfermarkt sluit voor Nederlandse voetbalclubs definitief op woensdag 31 augustus om middernacht, 24 uur eerder dan in veel andere Europese landen.

ANP

Voetbalbond KNVB heeft de mondiale federatie FIFA onlangs gevraagd of de deadline in Nederland met een dag verschoven kan worden, zodat die gelijk loopt met andere landen in Europa. Volgens een woordvoerster van de KNVB wees de FIFA dat verzoek echter af, omdat in de reglementen staat dat de deadline niet aangepast kan worden terwijl de transfermarkt open is.

Nederlandse voetbalclubs kunnen tot en met 31 augustus spelers kopen. In landen als Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk loopt de deadline op 1 september om middernacht af. Dat betekent dat Nederlandse ploegen op die dag geen vervanger meer kunnen halen als ze nog spelers verkopen. Doorgaans wordt op de laatste dag van de transfermarkt nog flink gehandeld in Europa.

De KNVB heeft de clubs maandag laten weten dat de deadline onveranderd blijft.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws