Tom Dumoulin stopt per direct met wielrennen: ook geen WK

Tom Dumoulin stopt per direct met wielrennen. Dat heeft de winnaar van de Ronde van Italië van 2017 via sociale media laten weten. De Maastrichtenaar was aanvankelijk van plan om zijn loopbaan volgende maand na de WK in het Australische Wollongong te beëindigen.

Redactie

Dumoulin wilde met een fantastische tijdrit op de WK afscheid nemen. „Ik had de droom om me daarop voor te bereiden zoals voor de Spelen van Tokio”, meldt hij. „Op mijn manier, met ondersteuning van mijn team en met mijn motivatie als belangrijkste brandstof. Maar de tank is leeg, de benen voelen zwaar en de trainingen verlopen niet zoals ik had gehoopt en zoals nodig is voor een topprestatie op de WK.”

De renner van Jumbo-Visma kondigde in juni aan dat hij na de WK zou stoppen met wielrennen. Hij meldde zich onlangs al af voor de Profronde van Etten-Leur, waar het Nederlandse publiek afscheid van hem kon nemen.

„Ondanks dat het afscheid anders is gelopen dan ik hoopte, kijk ik met veel trots terug op mijn carrière”, aldus Dumoulin. „Ik heb er keihard voor gewerkt, met veel passie. Ik heb er jarenlang veel plezier uitgehaald en schitterende prestaties neergezet. Dat ga ik onthouden.”

Beste prestatie

Dumoulin won niet alleen de Giro d’Italia. Zowel op de Olympische Spelen in 2016 als in 2021 pakte hij zilver op de individuele tijdrit. Bovendien werd hij in 2017 in het Noorse Bergen wereldkampioen op de individuele tijdrit en de ploegentijdrit. In de Tour de France is de tweede plaats, in 2018, zijn beste prestatie.

Voor zijn periode bij Jumbo-Visma reed Dumoulin bij Team Sunweb.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws