Oranje onder 20 klopt op WK Verenigde Staten met treffer van Fortuna-speelster Dana Foederer

Oranje viert de 1-0 van Sanne Koopman. © ANP / AFP

San José -

Oranje onder 20 heeft zijn tweede wedstrijd op het WK voor vrouwen in Costa Rica met 3-0 gewonnen van de Verenigde Staten. Bij Nederland stonden de Fortuna-speelsters Dana Foederer en Samantha van Diemen in de basis en viel aanvalster Charlotte Hulst halverwege in.

Rob Sporken

Na de 1-0 nederlaag tegen Japan was een zege nodig om zicht te houden op de kwartfinale.

Rode kaart

Nadat Sanne Koopman Oranje in de eerste helft op voorsprong had gezet, zorgde Foederer met een knap afstandsschot voor de 2-0. Na de 3-0 door Marit Auée, die een strafschop benutte, moest Nederland in de laatste tien minuten verder met tien speelsters. Van Diemen kreeg eerst geel na aan de noodrem te hebben getrokken, maar moest alsnog vertrekken met rood na een ingreep van de VAR.

Oranje heeft nu drie punten en treft in de laatste groepswedstrijd het nog puntloze Ghana. Bij een zege is de ploeg verzekerd van een plekje bij de laatste acht. Japan (zes punten) en de Verenigde Staten (drie) staan in het andere, laatste pouleduel tegenover elkaar. De nummers één en twee gaan naar de play-offs.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws