Video: Explosie munitiedepot in het noorden van de Krim

Opnieuw explosies op de Krim. © Twitter / @Shtirlitz53

In het noorden van de door Rusland geannexeerde Krim is dinsdag een munitiedepot ontploft, meldt het Russische persbureau Tass.

Redactie

Volgens het Russische ministerie van Defensie gaat het om een brand in een tijdelijk munitiedepot. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Op sociale media gaan veel onbevestigde beelden rond van de explosie. Er zouden al 2000 inwoners geëvacueerd zijn. Volgens het Russische ministerie van Defensie is er niemand zwaargewond geraakt.

Spoor

Bij de explosie zou ook spoorinfrastructuur zijn beschadigd, waardoor het treinverkeer deels ontregeld zou zijn. Rusland bevoorraadt de troepen in Oekraïne deels via het spoor in de Krim. Ook Russische vakantiegangers zouden in de regio niet met de trein kunnen reizen.

Een adviseur van de Oekraïense president Zelenski verwijst dinsdagochtend in een tweet naar de explosies op de Krim. „Een herinnering: normaal draait het op de Krim om de zee, de bergen, recreatie en toerisme. Maar een bezette Krim wordt het toneel van exploderende depots en dood en verderf.”

Militair vliegveld

Eerder deze maand deden zich zware explosies voor op een Russisch militair vliegveld op de Krim. De verwoestingen op het vliegveld waren groot. Oekraïne heeft officieel niet bevestigd achter de explosies te zitten, waarbij volgens de lokale Russische autoriteiten ook een dode en verschillende gewonden vielen. Ook nu heeft Oekraïne niet bevestigd achter de nieuwe explosies te zitten.

Lees ook: Front bij Mikolajiv muurvast: ‘Niet genoeg manschappen om in de tegenaanval te gaan’

Eerder op dinsdag maakte het Russische medium RIA Novosti melding van een brand in een elektriciteitscentrale in de stad Dzhankoi op de Krim.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws