Tropisch weer keert na wisselvallige dip volgende week mogelijk terug in Limburg

 © Getty Images

Regen- en onweersbuien verdrijven woensdag geleidelijk de warmte, maar volgens Weeronline stijgt in de loop van volgende week de kans op nieuwe zomerse en tropische dagen.

Redactie

Woensdagmiddag trekken regen- en onweersbuien over Limburg. Bij droog en zonnig weer kan het met 26 graden nog broeierig warm worden in Limburg. Aan de landelijke hittegolf lijkt na acht dagen een einde te komen, maar de regionale hittegolf kan dus nog even voortduren.

Tijdens buien wordt het in onze provincie volgens Meteo Limburg echter niet warmer dan 20 tot 22 graden. Plaatselijk kan er veel regen vallen, die op sommige plaatsen wateroverlast kan veroorzaken.

Koelere lucht

Donderdag wordt een tamelijk droge en met 27 graden in Limburg een vrij warme overgangsdag, maar vanaf vrijdag draait de wind naar het westen en krijgen we geleidelijk te maken met koelere lucht. In het weekend komt de maximumtemperatuur niet boven de 24 graden uit. Vrijdag verloopt met buien, zaterdag is het grotendeels droog en zondag neemt de kans op een bui weer toe.

Lees ook: Zo koel je je huis snel af na de hitte

Ook maandag is nog wisselvallig maar in de loop van volgende week wordt het droger, zonniger en warmer. De kans stijgt dan dat het weer zomers en zelfs tropisch wordt. Volgens Meteo Limburg zijn dan opnieuw temperaturen rond de 30 graden mogelijk.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Meest gelezen

Gemeenteberichten