Organisatie Televizier-Ring sluit Peter Gillis’ Massa is Kassa nog niet uit

 © ANP

De organisatie achter de Gouden Televizier-Ring houdt de ontwikkelingen rond de rechtszaak wegens mishandeling tegen Peter Gillis nauwlettend in de gaten. Dat laat hoofdredacteur Jeroen de Goeij woensdag aan het ANP weten nu Gillis’ realityserie Massa is Kassa in de race is voor de belangrijke televisieprijs.

Redactie

„We volgen de gang van zaken rond Peter Gillis op de voet”, zegt De Goeij. „Op dit moment wachten wij de rechtszaak af, want dan zal er meer duidelijk worden. We weten natuurlijk hoe het OM erover denkt, maar dat alleen is in onze maatschappij onvoldoende om veroordeeld te worden.” De Goeij laat ook weten dat volgens de reglementen van de tv-prijzen een veroordeling kan leiden tot uitsluiting.

Lees ook: Peter Gillis moet betalen: Peel en Maas start invorderingstraject vanwege dwangsom De Berckt

Mishandeld

Vorige week werd duidelijk dat Gillis ervan verdacht wordt in mei van dit jaar zijn partner Nicol Kremers te hebben mishandeld in Gillis’ vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De 60-jarige realityster moest daarna een nacht in de cel doorbrengen. Hoewel Gillis de gebeurtenissen eerst met klem ontkende, gaf hij in de aanloop naar de rechtsgang toch toe dat er iets was voorgevallen. Kremers heeft overigens geen aangifte gedaan, maar legde wel een belastende verklaring af.

Het SBS6-programma Massa is Kassa is een van de 25 kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring 2022. Het programma rondom Gillis plaatste zich op de lijst door in een van de kwalificatierondes genoeg stemmen van het publiek binnen te slepen. Deze week openden de stembussen waaruit uiteindelijk de laatste drie genomineerden voor de Ring voortkomen. Woensdagochtend riep Gillis via sociale media op om op zijn programma te stemmen. De winnaar wordt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 6 oktober in Carré bekend.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws