Doden op Corsica en in Italië door noodweer

 © ANP.AFP

Op het Franse eiland Corsica en in Italië heeft noodweer mensenlevens geëist. Door een zware storm op Corsica in de Middellandse Zee kwamen zeker vijf personen om het leven.

Redactie

Meerdere slachtoffers werden op campings geraakt door omvallende bomen, onder wie een meisje van 13 jaar, melden Franse media. Een oudere vrouw stierf toen een afgerukt dak van een hut op haar auto belandde.

Zeer krachtig

De onweersbuien waren zeer krachtig en gingen gepaard met veel regen. Er is een windstoot gemeten van 224 kilometer per uur. Ook moesten mensen op zee worden gered.

De schade is aanzienlijk. Zeker 45.000 huishoudens op het eiland kwamen zonder stroom te zitten.

Italië

Ook delen van Italië gingen gebukt onder noodweer na een lange periode van hitte en droogte. In Toscane stierven twee mensen die tijdens een storm door een boom werden geraakt, melden Italiaanse media. In de buurt van Lucca was het een man die om het leven kwam, in een park van Carrara ging het om een vrouw.

Lees ook: Noodweer in Frankrijk: metro’s ondergelopen, mogelijk tornado’s in zuiden

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws