Twee kinderen dood door storm in Oostenrijk

 © ANP

Door storm en onweer in Oostenrijk zijn twee kinderen omgekomen toen bomen omwaaiden bij een meer in Sankt Andrä in de deelstaat Karinthië. Het gaat om meisjes van 3 en 8 jaar, melden Oostenrijkse media. Vijftien mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. Een persoon die in het water was, wordt nog vermist.

Redactie

Volgens de Oostenrijkse meteorologische dienst werden in het zuiden van Oostenrijk windstoten tot 139 kilometer per uur gemeten. In Stiermarken, Karinthië en Oost-Tirol kwamen alle treinen tot stilstand nadat de stroomvoorziening door de storm was uitgevallen. Ongeveer 20.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Op de snelweg A2 in Karinthië vielen bij Griffen door de wind tientallen bomen op de weg. Er waren ook stroomstoringen in tunnels. De belangrijke wegverbinding naar Italië werd op diverse plaatsen afgesloten voor opruim- en reparatiewerkzaamheden.

Lees ook: Doden op Corsica en in Italië door noodweer

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws