Laatste flessen ‘goede doelen bier’ Ambrassadeur verkocht tijdens Sint Rosa in Sittard

Het bier werd officieel gepresenteerd door De Mander. © Françoise Petersen

Sittard -

Vereniging de Mander verkoopt tijdens de laatste zondag van augustus, wanneer de Sint Rosa-processie richting de Kollenberg trekt, de laatste flessen Ambrassadeur.

de redactie

Sinds jaar en dag houdt De Mander acties voor een lokaal goed doel. Zo collecteren ze bijvoorbeeld tijdens de Kènjeroptoch. Ieder jaar staat in het teken van een ander doel, dit jaar zijn dat er zelfs twee: de jeugdopleidingen van de Philharmonie en St. Joep.

Lees ook: De Mander uit Sittard proost dit jaar op de jeugdleden van de Phil en de Paek

Ook de harmonieën lopen mee tijdens de processie. „Gelukkig, nog steeds, met veel jeugd en jongeren die ook in de toekomst hopelijk onze mooie Sittardse culturele én religieuze tradities in ere kunnen houden. Muzikale opleiding van jeugd en jongeren is daarom erg belangrijk voor het voortbestaan van de muziekkorpsen en daarmee ook de instandhouding van de Sittardse tradities”, aldus de Mander.

Een mooi moment om de laatste flessen Ambrassadeur bier aan de man te brengen. Dat gebeurt zondag, direct na de processie, op de Markt. De bierpakketten kosten 12 euro per pakket, waarvan 5 euro naar de harmonieën gaat.

Vooraf bestellen kan via het bestelformulier op de website: manderzitterd.wordpress.com.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten