Huub Stevens zag ontslag wel aankomen: ‘Komst Yilmaz maakte het lastig voor Ultee’

 © EPA

Huub Stevens, gepokt en gemazeld in het trainersvak en oud-Fortunees, staat er niet van te kijken dat Sjors Ultee zo snel het veld heeft moeten ruimen in het nieuwe krachtenveld dat bij Fortuna is ontstaan.

Redactie

„Dit zag ik wel aankomen. Ultee had met Burak Yilmaz een speler in zijn groep erbij gekregen die zijn eigen gang ging. Door de eigenaren is van alles beloofd aan Yilmaz, ook al dat hij in de toekomst trainer zou worden. Als je op die manier een speler erbij krijgt, maakt het dat lastig voor een trainer.”

Lees ook: De ontslagen Sjors Ultee voerde bij Fortuna Sittard een kansloze strijd

Oud-bondscoach Bert van Marwijk, voormalig speler en trainer van Fortuna, verbaast zich over de rigoureuze ingreep. „Ik vind dit heel opmerkelijk. Je gaat een trainer toch niet al na drie wedstrijden de laan uitsturen? Dan zou je bijna denken dat het vorig seizoen al niet goed heeft gezeten, maar als dat zo zou zijn, dan neem je toch in de zomer een beslissing? Als je een trainer de kans geeft om door te gaan, dan vind ik niet dat je ’m er al na drie duels uit kunt gooien”, aldus de oud-bondscoach, die beseft dat de situatie bij Fortuna bijzonder is. „De eigenaar bepaalt. De club heeft alle zeggenschap uit handen gegeven en dat zie je op dit soort momenten terug. Je ziet hoe belangrijk het is om als club baas in eigen huis te blijven.”

Bert van Marwijk. © ANP / AFP

Gerelateerde berichten

Ander nieuws