Eneco snoeit drastisch in terugleververgoeding zonnestroom

Wie klant is bij Eneco ziet de waarde van een dergelijk stroomoverschot nu met honderden euro’s kelderen © ANP / HH

Sittard -

Eneco schroeft de terugleververgoeding voor zonnestroom vanaf 5 september drastisch terug naar 9 cent per kWh. Dat is een forse verlaging want Eneco betaalde voor het overschot van de klanten tot nu toe het reguliere stroomtarief.

De redactie

Dat was bij sommige klanten met de huidige variabele contracten zelfs meer dan 50 cent per kWh, bevestigt Eneco na een bericht van het AD.

Het besluit leidt volgens de krant tot een storm van protest van klanten die veel zonnepanelen hebben en die hun extraatje als sneeuw voor de zon zien smelten. Ongeveer een kwart van de 1,8 miljoen Nederlandse huishoudens met zonnepanelen wekt op jaarbasis gemiddeld 900 kWh méér op dan ze zelf nodig hebben. Wie klant is bij Eneco ziet de waarde van een dergelijk stroomoverschot nu met honderden euro’s kelderen tot slechts 81 euro.

Vattenfall kondigde vorige week aan per 1 september het tarief juist te verhogen van 7 naar 17 cent per kWh. Ook dat leidde tot kritiek omdat de verhoging pas geldt als de beste maanden voor zonne-energie voorbij zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws