Facebook: gebruikers zien weer gewone tijdlijn, probleem opgelost

 © NurPhoto via Getty Images

Gebruikers van Facebook zien weer de tijdlijn die ze altijd zien als ze de app of de site openen. De verandering van woensdagochtend is teruggedraaid.

Redactie

Volgens moederbedrijf Meta „veroorzaakte een configuratie-wijziging problemen in de Facebook-feed van sommige gebruikers. We hebben het probleem zo snel mogelijk verholpen en verontschuldigen ons voor het ongemak.”

Lees ook: Wat is er aan de hand met Facebook? Tijdlijn overspoeld met vreemde berichten

Gebruikers van Facebook klaagden woensdag op sociale media steen en been over wat ze te zien kregen. Normaal gesproken zien gebruikers berichten van hun vrienden en aankondigingen op pagina’s die ze volgen, bijvoorbeeld van bands en bedrijven. Daar tussendoor staan advertenties. Op woensdagochtend zagen ze het ene na het andere bericht van onbekenden op de profielen van pagina’s die ze volgen. Spammers grepen hun kans om links naar hun sites te verspreiden via die pagina’s, en anderen stuurden grappig bedoelde plaatjes rond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Ander Nieuws