Limburg boekt hitterecord: heetste 24 augustus ooit gemeten in Arcen

De eerder deze maand drooggevallen Broekhuizermolenbeek in het natuurgebied Schuitwater, waar de droogte extra zichtbaar is © ANP

Arcen -

In Arcen werd het woensdag 33,5 graden. Daardoor is vandaag de heetste 24 augustus ooit gemeten in Nederland. Het oude record van 33,3 graden, dat werd gemeten in het Zeeuwse Westdorpe, stamde uit 2016. Dit meldt weer.nl op haar website.

Redactie

Ondertussen heeft met name de Achterhoek te maken met een langdurige regionale hittegolf, die al 17 dagen duurt. De lokale temperatuur daar is 33,1 graden, iets onder het nieuwe record. In 2018 had de Achterhoek te maken met een hittegolf van 29 dagen. Ook in andere regio’s kan het donderdag weer tot een hittegolf komen, met name in Limburg. Een landelijke hittegolf blijft waarschijnlijk uit.

De kans is groot dat donderdag ook de heetste 25 augustus ooit gemeten zal worden. De temperatuur kan langs de Duitse grens mogelijk oplopen tot 35 graden. De (vooralsnog) heetste 25 augustus was in 1997, met een record van 34,1 graden in Volkel.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Meest gelezen

Gemeenteberichten