Sony maakt schaarse Playstation 5 vijf tientjes duurder

De Playstation 5 wordt duurder © Future Publishing via Getty Images

Wie nog steeds geen PlayStation 5 heeft kunnen vinden, omdat de console twee jaar na introductie nog altijd slecht verkrijgbaar is, zal binnenkort waarschijnlijk meer geld moeten neertellen om er alsnog een aan te schaffen. Sony heeft de adviesprijs van de PlayStation 5 namelijk verhoogd.

Chris Broesder

Als reden achter de prijsverhoging geeft Sony de gestegen kosten als gevolg van inflatie en ongunstige valutatrends. De elektronicafabrikant zegt het een moeilijke beslissing te vinden. De Europese prijs van de console zonder lade voor Blu-rays zal 450 euro worden en de variant met de disklade zal 550 euro bedragen. Dat is in beide gevallen een stijging van 50 euro, ongeveer 10 procent van de oorspronkelijke prijs. Gekeken naar de inflatie sinds het uitkomen van de spelcomputer is een prijsverhoging van dit percentage overigens niet verrassend.

Normaal gesproken zal de nieuwe adviesprijs de winkelprijzen op soortgelijke manier beïnvloeden, hoewel de console door schaarste in de afgelopen jaren vaak al voor honderden euro’s meer dan de adviesprijs over de toonbank ging. Sony zegt dat het de hoogste prioriteit heeft om de PlayStation 5 beter verkrijgbaar te maken.

Lees ook: Drie miljard mensen spelen computergames: de markt groeit als nooit tevoren

Ander Nieuws