Zuyderland komt met tips om beter te slapen in de hitte

 © Website Zuyderland MC

Heerlen / Geleen -

Zuyderland MC komt met een aantal tips om de nacht, ondanks het warme weer, zo koel mogelijk door te komen.

redactie

„Door de hoge temperaturen blijft de hitte wel in een woning hangen en dat is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust”, zo meldt het ziekenhuis op haar website. Hieronder een aantal tips.

Hou de warmte buitenDe ramen lekker open zetten is een hele natuurlijke reactie bij mooi weer. Maar wanneer de temperaturen langdurig hoog zijn dan kun je overdag beter alle ramen en gordijnen dichthouden. . Wanneer ’s avonds de temperatuur weer is gedaald zet dan wel lekker de ramen tegen elkaar open voor de nodige frisse lucht.

Maak een koude ‘deken’

Egyptenaren maakten een lap vochtig met koud water en sliepen daaronder sliepen. Dit kan ook met een vochtig T-shirt dat met bijvoorbeeld een plantenspuit vochtig is gemaakt.

Koel je voeten

Sommige mensen kunnen in de winter niet slapen wanneer ze koude voeten hebben, waarschijnlijk hebben ze in de zomer last met het in slaap vallen wanneer ze warme voeten hebben. Dus stap vlak voor het slapen gaan even met je voeten onder een koude douche of kraan om die warme voeten te koelen.

Airconditioning

Voor sommigen is een airconditioning de beste oplossing voor het lekker slapen in de hitte. Een constante koele temperatuur waarin je heerlijk onder de dekens kunt slapen. Nu is de aanschaf van een airco wel prijzig en sommige mensen kunnen last krijgen van hun luchtwegen en van een droge huid doordat de lucht droog wordt door de airco. Voor wie een arico te duur kan een ventilator uitkomst bieden. Een ventilator zuigt lucht van achter naar binnen en blaast het aan de voorkant er weer uit. Zet daarom een ventilator voor een open raam.Bron: dokter.nl

Kijk voor meer tips op www.zuyderland.nl raam

Meest gelezen

Gemeenteberichten