PvdA kiest Kuntzelaers als lijsttrekker voor Statenverkiezingen

Jasper Kuntzelaers © PvdA Limburg

Venlo -

De leden van de Partij van de Arbeid Limburg hebben zaterdag Jasper Kuntzelaers gekozen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023.

onze verslaggever

De 37-jarige Kuntzelaers woont in Venlo. Hij startte op zijn 29ste als jongste fractievoorzitter in het Limburgs Parlement, een rol die hij sindsdien is blijven vervullen. Ondanks zijn leeftijd is Kuntzelaers inmiddels een van de oudgedienden binnen de Limburgse PvdA. Hij neemt het stokje over van Eric Geurts, die bij de vorige Statenverkiezingen lijsttrekker was. Toen zagen de sociaaldemocraten hun aantal zetels in het Limburgs parlement terugvallen van vier naar drie.

Kuntzelaers zelf reageerde zaterdag enthousiast op zijn uitverkiezing: „Juist nu is een sterke PvdA belangrijk voor Limburg, want de partij werkt keihard aan sociale oplossingen voor grote problemen zoals de stijgende gasrekening, het woningtekort en het personeelstekort in de zorg, de techniek en het onderwijs. Nu het kabinet in Den Haag niet met oplossingen komt, wordt het belang van een sterke sociale provincie steeds groter.”

Meest gelezen

Gemeenteberichten