Max Verstappen brengt met speciale helm ode aan vader Jos

Links het oude model van Jos, rechts de nieuwe helm van Max. © Red Bull content Pool

Max Verstappen rijdt de Grand Prix van Nederland komend weekeinde weer met een speciale helm. En niet zomaar eentje; met dit model brengt hij in Zandvoort een ode aan vader Jos Verstappen.

Redactie

Het design is immers gebaseerd op de helm waar Verstappen senior vroeger mee reed in de Formule 1, inclusief diens logo op de achterkant.

Max Verstappen won afgelopen weekeinde de Grand Prix van België na een sublieme inhaalrace. Zijn voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez in de WK-stand bedraagt liefst 93 punten, met nog acht races te gaan.

De helm. © Red Bull Content Pool

„Met de Dutch Grand Prix in aantocht dacht ik dat dit jaar een mooi moment zou zijn om mijn waardering te laten zien voor alle inspanningen die mijn vader van kinds af aan voor mij heeft gedaan, om mij te brengen waar ik nu ben, als wereldkampioen”, zegt Max Verstappen. „Dus we hebben een nieuwe versie van het oude helmontwerp van Jos gemaakt. Je ziet het doorkomen in mijn helm en beide hebben het originele logo van mijn vader op de achterkant. Het is erg persoonlijk voor mij, want het is heel bijzonder om met dit ontwerp te mogen rijden.”

Lees ook: Honderd fans onthalen Formule 1-karavaan na reis via Limburg in Zandvoort: ‘De zenuwen beginnen te komen’

„Het leek ons een geweldig idee om dit juist voor Zandvoort weer tot leven te brengen en ik hoop dat alle fans, ook van mijn vader destijds, het zullen waarderen. Hopelijk vindt iedereen het net zo mooi.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws