Video: Bosbrand verwoest flink stuk natuur in Oostrum

Flink stuk natuur verloren gegaan bij bosbrand in Oostrum. © Edward Media

Oostrum -

Een brand heeft dinsdag een stuk natuur van ruim 10.000 vierkante meter verwoest in Oostrum. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel.

Redactie

Het vuur begon rond dinsdagmiddag rond half vijf op een gebied van zo’n 50 vierkante meter, maar breidde zich snel uit. De Limburgse brandweer kreeg hulp van collega’s uit Brabant. Brandweerlieden gingen met houwelen en hakbijlen het bos in om de brand te bestrijden.

Dinsdagavond rond kwart over zeven kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Het nablussen zal nog enkele uren duren. Een droneteam van industrieterrein Chemelot in Geleen is ter plaatse om een overzicht van de omvang van de brand te verkrijgen.

Het bosgebied hoort bij Landgoed Geijsteren, bestaat volledig uit dennenbomen en wordt omgeven door vier zandpaden. Het vuur verspreidde zich voornamelijk via de bodem. Het gebied waar de brand woedde was volgens een woordvoerder slecht bereikbaar.

A73

Tijdens de brand is er ook roet neergeslagen op de A73, maar dit heeft nagenoeg geen hinder veroorzaakt voor de weggebruikers. Rijkswaterstaat heeft uit voorzorg mobiele matrixborden ingezet om het verkeer te waarschuwen.

Een landelijk specialist op het gebied van bosbranden is ingeschakeld om de brand te onderzoeken.

 © Edward-Media

 © Edward-Media

 © Edward-Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten