Ajax bevestigt komst Argentijns international Lucas Ocampos

Lucas Ocampos. © ANP/HH

Ajax heeft de komst van Lucas Ocampos bevestigd. De Argentijnse middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sevilla. Ajax heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Mike Verweij

De 28-jarige Ocampos verruilde tien jaar geleden de Argentijnse topclub River Plate voor AS Monaco. Sindsdien speelde hij voor Olympique Marseille, Genoa en AC Milan

Ocampos (28) leek dinsdagavond voor 20 miljoen euro naar Amsterdam te komen. Algemeen directeur Edwin van der Sar had een dag eerder alle lichten op groen gezet voor de transfer van de buitenspeler, die in de Johan Cruijff Arena de opvolger moet worden van Antony. De Argentijns international was voor de medische keuring naar Amsterdam gevlogen en gaf vlak voor vertrek al interviews over zijn nieuwe club Ajax.

In de nacht van dinsdag op woensdag trok de raad van commissarissen echter de stekker uit de deal, omdat een totaalpakket van meer dan 40 miljoen euro aan transfersom en salaris hen te gortig was. En dus kon Ocampos onverrichter zake terug naar Sevilla, waardoor zijn oude club werd overvallen. Sevilla had met Adnan Januzaj al een opvolger in huis en vanwege de financiële spelregels in Spanje kan die alleen worden ingeschreven bij het vertrek van een andere (dure) speler. En dus was Sevilla bereid de transfersom voor Ajax te laten zakken tot 15 miljoen euro, waarmee de rvc óók niet akkoord ging. Alleen een huur van Ocampos was bespreekbaar en zo kwam de Argentijn uiteindelijk op die basis toch nog naar Nederland.

Omdat technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar – inmiddels bekend als H2 – hem knepen of dat wel zou lukken, werd voor de zekerheid toch Hakim Ziyech weer gepolst. De Tovenaar herhaalde alleen te willen komen als hij zou worden gekocht. Een verhuur bleef voor zowel Chelsea als hemzelf onbespreekbaar. Dus streep erdoor.

Net voor het sluiten van de transfermarkt werd bekend dat het papierwerk voor middernacht in orde kwam en Ocampos -in eerste instantie op huurbasis- alsnog naar Amsterdam komt.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws