Wandeling langs waterlopen in Meersen

Meerssen -

Naar aanleiding van de presentatie over bijzondere waterlopen in de gemeente Meerssen, op 18 mei dit jaar, organiseert IVN Ulestraten een wandeling op zondag 11 september om 14.00 uur vanaf zalencentrum de Auw Kerk in Bunde langs de deze waterlopen onder leiding van Fred Erkenbosch.

Waterlopen zijn oppervlaktewateren met ten minste, tijdens een deel van het jaar, stroming in het water: beken, rivieren, kanalen, sloten.

Voor de waterlopen door de mens werden rechtgetrokken of verlegd, in beton gelegd en afgedamd, trokken rivieren een natuurlijk patroon door het landschap. In Meerssen zijn deze waterlopen onder andere de Maas (Grensmaas), Julianakanaal, Geul, Watervalderbeek, Hemelbeek, Minderbeek, Gelei en Kanjel.

Tijdens de wandeling passeren de deelnemers de Geul en het Gelei. Laatstgenoemde begint haar loop bij de Rothemermolen en loopt via Kasteel Vaeshartelt en Kasteel Meerssenhoven. Vanaf dit kasteel vervolgt het Gelei (afb.) haar loop in een nieuwe bedding en nieuwe monding in de Geul aan de Maastrichterlaan in Bunde.

Meer informatie is te verkrijgen via Fred Erkenbosch ( frederkenbo@gmail.com of 06 - 8298 7793)

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten