Brand in Duitsland leidt tot stankoverlast in delen Limburg

Ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Een brand bij een recyclebedrijf voor elektronische apparatuur in de Duitse grensplaats Baesweiler zorgt voor stankoverlast in de regio rond Schinveld en Sittard.

Redactie

Bij de brandweer zijn daarover meerdere klachten binnengekomen, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg vrijdag rond de middag.

Advies

Volgens de politie in Aken woedt de brand in een afvalberg van de elektronische apparaten. Ze heeft meerdere straten in de omgeving afgezet vanwege de giftige rook. De politie in Aken spreekt van een sterke rookontwikkeling en raadt automobilisten aan een omweg te nemen. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.

De wind voert de rook richting Limburg. Rond half een vrijdagmiddag riep de Limburgse brandweer mensen die last hebben van de rook op om ramen en deuren te sluiten. De Limburgse brandweer verricht naar eigen zeggen geen metingen naar de schadelijkheid van de rook. Een woordvoerder zei dat de Duitse collega’s dat al doen. Hij wist verder niet hoeveel klachten er inmiddels bij de meldkamer zijn binnengekomen.

Baesweiler ligt vlak over de grens bij Landgraaf, Brunssum en Schinveld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws