Fietstocht met IVN van Venray naar Helenaveen

 © Getty Images/EyeEm

Venray
Redactie

IVN Geijsteren-Venray heeft een vijftig kilometer lange route uitgezet voor de fietstocht naar Helenaveen op 11 september.

De start is om 10.00 uur bij fietsknooppunt 23 nabij groenteboer Claessens aan de Sint Servatiusweg 6 in Venray. Via de Leunse Paes en de velden bij Leunen gaat de tocht naar de Schadijker bossen. Daar is de eerste tussenstop bij bezoekerscentrum Aan de Drift in de Heere Peel. Vervolgens gaat het verder door America en Kronenberg, langs Toverland naar Helenaveen, waar de lunchpauze is.

Van hieruit fietsen de deelnemers langs het kanaal naar Griendtsveen, waar te zien is hoe Staatsbosbeheer haar visie op de Mariapeel probeert vorm te geven. Daarna keren ze via de Paardekop, natuurbegraafplaats Weverslo, Heide, Veltum en sportvelden van Venray terug naar het vertrekpunt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten