Fietstochten tegen zelfmoord in het kader van Wereld Suïcidepreventiedag

Foto ter illustratie. © ING Image

Weert / Roermond
Silke van Deelen

Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg en de GGZ organiseren een fietstocht om aandacht te vragen voor zelfmoordpreventie. Dit in het kader van Wereld Suïcidepreventiedag op 10 september.

In Midden-Limburg plegen elk jaar tientallen mensen zelfmoord. Nog meer mensen worstelen met zelfmoordgedachten. Praten over zelfmoord kan het verschil maken. Daarom houdt de GGZ een fietstocht in Roermond en Weert tegen suïcide, vooral om te laten weten hoe belangrijk het is om zelfmoord bespreekbaar te maken.

Zowel in Weert als in Roermond wordt een suïcidepreventie-bankje onthuld met behulp van de wethouder en een ervaringsdeskundige. Aansluitend zijn er fietstochten met zo veel mogelijk betrokkenen (ervaringsdeskundigen, naasten, vrijwilligers en professionals). De tochten vinden plaats op woensdag 7 september van 13.30 tot 16.00 uur in Weert en op donderdag 8 september van 15.30 tot 17.30 uur in Roermond.

Meer weten of aanmelden voor de fietstocht via https://zelfmoordpreventie-ml.nl of e-mail communicatie@metggz.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten