Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Gedeputeerde Geert Gabriels op werkbezoek in Gulpen-Wittem

Gedeputeerde Geert Gabriels en wethouder Piet Franssen boven op de Gulperberg. © gemeente Gulpen-Wittem.

Op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders bracht gedeputeerde Geert Gabriels van Provincie Limburg woensdag 31 augustus een bezoek aan Gulpen-Wittem. Behalve een kennismaking met een deel van het college stonden een aantal projecten en ontwikkelingen op het programma waarin ook de Provincie een rol speelt.

Aangeboden door gemeente Gulpen-Wittem

Zo gaf burgemeester Nicole Ramaekers een toelichting op de samenwerking van zeven grensgemeenten en de bezwaren tegen heropening van een zinkmijn in Wallonië. Wethouder Piet Franssen leidde de gedeputeerde Gabriels langs projecten die te maken hebben met de opgave om natuur, klimaat en water(kwaliteit) te verbeteren.

Wethouder Franssen bedankte Provincie Limburg voor de medewerking bij het saneren van het Panoramarestaurant en bijbehorend dierenpark met speeltuin op de Gulperberg. “Dankzij deze ondersteuning zijn natuur en landschap boven op een van de bekendste ‘bergen’ in Zuid-Limburg sterk verbeterd. Er zijn nu vier eigenaren van de verschillende grondgebieden waaronder Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. We hopen dat het beheer van de natuur op de Gulperberg in de toekomst bij één instantie ondergebracht kan worden, vergelijkbaar met de St. Pietersberg in Maastricht. Dat komt de flora en fauna en ook het waterbeheer in dit gebied ten goede.”

Gedeputeerde Gabriels kijkt terug op een gastvrije ontvangst. “Ik ben blij verrast en enthousiast over het feit dat gemeente Gulpen-Wittem de moed en daadkracht heeft om zelf gronden te verwerven om er natuurontwikkeling mogelijk te maken. Dat maak ik zelden mee. Daarnaast was het prettig om met een authentieke en bevlogen wethouder op pad te zijn.”


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger

Meer van Gemeente Gulpen-Wittem

Meest gelezen