Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit Plus-artikel lezen? Bekijk onze digitale abonnementen

Gemeentelijke onderscheidingen voor harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven en schutterijen St. Martinus Born en St. Willibrordus Obbicht

Het winnende OLS-team uit Born. © Archief De Limburger/Stefan Koopmans

Sittard-Geleen -

Burgemeester Verheijen heeft dinsdagavond de Erepenning van Sittard-Geleen uitgereikt aan schutterij St. Martinus Born en harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven. Schutterij St. Willibrordus Obbicht kreeg de Penning van Verdienste van Sittard-Geleen.

Marjolein Welling

De uitreiking van de penningen vond plaats in het gemeenschapshuis in Born, waar het gemeentebestuur een officiële ontvangst aanbod aan de verenigingen.

OLS

De schutterij St. Martinus Born won in juli dit jaar het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Meijel. Na 122 jaar is d’n Um, de trofee voor de OLS-winnaar, daarmee terug in Born. Na een zenuwslopende strijd met uitgerekend streekgenoot Sint Willibrordus uit Obbicht, het dorp aan de andere kant van het kanaal, bleek Sint Martinus uiteindelijk de beste van alle 135 schutterijen, waarvan er 24 waren doorgedrongen tot het kavelen in het tweede weekeinde. Als blijk van waardering hiervoor kreeg de schutterij de Erepenning van Sittard-Geleen.

Schutterij St. Willibrordus Obbicht mocht de Penning van Verdienste van Sittard-Geleen in ontvangst nemen, voor het behalen van de tweede plaats.

Lees ook: Video: Sint Martinus uit Born winnaar van OLS 2022

WMC

Op 17 juli dit jaar nam het harmonieorkest van St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven deel aan de concertwedstrijden voor harmonie van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het harmonieorkest werd wereldkampioen in de eerste divisie. Voor deze prestatie ontving de harmonie de Erepenning van Sittard-Geleen.

Lees ook: Kerkrade geniet van laatste WMC-weekend en blikt tevreden terug, maar zet ook kanttekeningen: ‘Veel eigendunk, geen visie’

Lees ook