Activiteiten tijdens de Open Monumentendag in de oude greswarenfabriek in Reuver

 © UitTipsLimburg

Reuver
Silke van Deelen

In het Grescollege, de oude greswarenfabriek, zijn op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag diverse activiteiten van 10.00 tot 17.00 uur, georganiseerd door Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en de gemeente Beesel.

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan rondleidingen door de verschillende delen van de vroegere greswarenfabriek, samen met een gids en leerlingen van de school. Ook staan er informatiestands. De gemeente Beesel licht toe hoe de uitdaging om monumenten toekomstbestendig en duurzaam te houden aangepakt wordt. I&G de geheime tuin vertelt hoe de recycle/upcycle woonwinkel bezig is met duurzaamheid.

Leden van PUUR Theater beelden met korte optredens anekdotes uit het verleden uit, gebaseerd op verhalen uit de oude greswarenfabriek; dit als voorbereiding op opnames van de shortfilm ‘ANNE’. Deze zelfgeschreven productie wordt grotendeels in de greswarenfabriek opgenomen en is begin 2023 in de bioscoop te zien. Ook is er een tentoonstelling met foto’s op groot formaat van de vroegere activiteiten in de greswarenfabriek.

Kijk voor meer informatie over uitjes, evenementen en activiteiten op uittipslimburg.nl

Meest gelezen

Gemeenteberichten