Essent week onbereikbaar voor klanten door IT-storing

Den Bosch -

Door een storing hebben de ongeveer twee miljoen klanten van Essent de afgelopen week geen contact kunnen leggen met de energieleverancier.

onze verslaggeverBron: ANP

De storing heeft het interne IT-systeem van het bedrijf platgelegd, waardoor medewerkers niet meer telefonisch of via de chat bereikbaar waren. Dochteronderneming Energiedirect kampte met hetzelfde probleem.

Een woordvoerster bevestigt na berichtgeving van het AD dat de problemen vorige week donderdag begonnen. „We vinden het ontzettend vervelend voor onze klanten, vooral met de huidige onrust op de energiemarkten”, zegt ze. Essent start de communicatiekanalen stapsgewijs weer op. De livechat binnen de app van het bedrijf zou woensdagmiddag weer moeten werken.

Geen cyberaanval

Essent kan nog niet aangeven wanneer het weer volledig bereikbaar is voor klanten. De zegsvrouw benadrukt dat er geen sprake is van een cyberaanval. Klantgegevens zijn volgens Essent dan ook veilig. Dat IT-problemen ook de telefonie platleggen, komt doordat bellers binnenkomen in het IT-systeem waarin ook gegevens van klanten staan.

Lees ook: Column: Hoe later Essent mij belt, hoe hoger de winst

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws